Днепропетровское областное общество

Ассоциации филателистов Украины

Поштовим маркам незалежної України – 25 років!

25marka
 

1 березня 2017 року поштовим маркам незалежної України виповнюється 25 років! Адже саме цього дня 1992 року введено в обіг перші марки – «500 років українського козацтва» та «100-річчя першопоселення українців у Канаді», випущені тиражами 2,5 млн. шт. кожна. Цікаво, що перші марки незалежної України друкувалися на той час у Канаді, Росії, Австрії, Угорщині а вже від 1994 року – в Україні. Перший поштовий блок, віддрукований на ПК «Україна» з виготовлення цінних паперів, мав символічну назву «День незалежності».

 

Відтоді й до наших днів випущено 1553 художніх поштових марок та 145 поштових блоків, присвячених історії, культурним надбанням та сьогоденню України. Впродовж 25 років незалежності на художніх поштових марках вшановано видатних людей країни – Володимира Великого, Ярослава Мудрого, Анну Ярославівну, Богдана Хмельницького, Івана Мазепу, Данила Галицького, Івана Огієнка, Михайла Грушевського, Леоніда Кравчука, Руслану, братів Кличків, Богдана Ступку та багатьох інших.

 

За цей час побачили світ марки найрізноманітніших форм і застосовних технологічних процесів (квадратні, прямокутні, круглі, трикутні; з класичною, овальною перфорацією; ароматизовані; на самоклейному папері).

 

Українські поштові марки здобули безліч престижних вітчизняних і міжнародних нагород, що забезпечило «потрапляння» їх у десятку найкращих у світі.

 

З нагоди 25-річного ювілею вітчизняних мініатюр нашим постійним клієнтам – філателістам та споживачам поштових послуг даруємо приємний сюрприз – знижку до 25% на конверти «Перший день» зі спецпогашенням та погашені марки. До речі, конверти «Перший день» зі спецпогашенням за умови проставляння календарного штемпеля дійсні до сплати послуг з пересилання письмової кореспонденції. А отже, впродовж березня 2017 року, коли діятимуть спеціальні ціни, кожен охочий матиме унікальну нагоду не лише придбати цінну річ у свою колекцію, а й відправити кореспонденцію в чудовій ексклюзивній упаковці.

 

Крім того, запрошуємо всіх поціновувачів мистецтва поштової мініатюри до перегляду експозиції «Поштові марки незалежної України. Частина І, марки 1992-2008 років випуску», що буде розміщена у великій залі Будинку зв’язку (м. Київ, вул. Хрещатик, 22) упродовж 1-31 березня 2017 року.

 

 

Ukraine-25-years