Днепропетровское областное общество

Ассоциации филателистов Украины

XVIII Национальная филателистическая выставка «УКРФИЛЕКС 2020».

XVIII Национальная филателистическая выставка «УКРФИЛЕКС 2020»

Посвящена 30-й годовщине принятия Декларации о государственном суверенитете Украины

м. Харків, вул. Римарська, 21 (Харківська обласна філармонія)

Регламент.

1. Загальні положення

1.1. Організаторами виставки є: Харківське обласне товариство філателістів АсФУ, Асоціація філателістів України (далі – АсФУ), Акціонерне товариство «Укрпошта» (далі – АТ «Укрпошта»).

1.2. Виставка відбудеться з 10 по 13 вересня 2020 року за адресою: м. Харків, вул. Римарська, буд. 21, Харківська обласна філармонія.

1.3. Оргкомітет виставки знаходиться за адресою: 61002, м. Харків, вул. Жон Мироносиць, буд. 10, к. 5. Телефони оргкомітету: +38 (099) 707-99-50, +38 (057) 719-33-74.

1.4. Спонсорську та меценатську допомогу у проведенні виставки можуть надавати будь-які організації, установи, суб’єкти господарювання усіх форм власності, фізичні особи, котрі готові сприяти створенню позитивного іміджу України в світі через популяризацію філателії.

1.5. Виняткове право на використання емблеми виставки та виготовлення будь-якої рекламної продукції, присвяченої виставці, належить Оргкомітету.

1.6. Статус виставки: Національна з міжнародною участю.

1.7. При підготовці та проведенні виставки «УКРФІЛЕКСПО 2020» Оргкомітет керується спеціальним Регламентом даної виставки.

2. Умови участі у виставці

2.1. Учасниками виставки (далі – експоненти) можуть бути члени АсФУ, які мають відповідні експонати, визнають цей Регламент, а також члени іноземних товариств філателістів.

2.2. Участь у виставці безкоштовна для всіх учасників.

2.3. До участі у виставці допускається не більше 2 (двох) експонатів від одного учасника.

2.4. На виставку приймаються експонати, які протягом останніх п'яти років були нагороджені не нижче срібної медалі на Регіональних (під егідою АсФУ), Національних або міжнародних виставках, підписані головою обласного товариства філателістів або Комісаром виставки. За відповідність експоната відповідальність несе голова обласного товариства філателістів або Комісар виставки, якщо експонати надійшли від іноземних філателістів.

2.5. На виставку у конкурсні класи не приймаються експонати, котрі на попередніх міжнародних виставках ФІП і ФЕПА отримали Гран-прі або великі золоті медалі.

2.6. Не дозволяється в експонатах використання філателістичного матеріалу невизнаних держав, державних утворень та тимчасово окупованих територій ОРДЛО, а також філателістичного матеріалу Російської Федерації, присвяченого тематиці АР Крим, без належного зазначення на ньому, що це зразки, які є проявами гібридної війни держави-агресора та спробами легалізації незаконної анексії частини території суверенної України, а також експонати, що містять зображення вождів та символіку тоталітарних режимів, заборонену українським законодавством.

2.7. У виставці можуть брати участь досі невідомі претенденти, чиї власні експонати будуть демонструватися вперше, за рішенням Оргкомітету та при умові письмового висновку комісара виставки про їх відповідність вимогам Регламенту.

3. Класифікація експонатів по конкурсним класам На виставці будуть демонструватися та оцінуватися експонати у таких конкурсних класах:

3.1. Традиційна філателія.

3.2. Маркофілія (поштова історія).

3.3. Тематична філателія.

3.4. Аерофілателія і астрофілателія.

3.5. Юнацька філателія (до експоната додається копія свідоцтва про народження експонента): а) 10–15 років; б) 16–18 років; в) 19–21 рі.

3.6. Одностендовий експонат.

3.7. Сучасна українська філателія (з 1991 – по теперішний час). Новий клас!!!

3.8. Клас картмаксимумів.

3.9. Клас цільних речей.

3.10. Відкритий клас.

3.11. Ревеню.

3.12. Ілюстровані поштові картки. Новий клас!!!

3.13. Філателістична література: а) каталоги, які були видані після 1 січня 2015 року; б) книги, які були видані після 1 січня 2014 року; в) журнали (тільки річні комплекти) та окремі статті в журналах та газетах (не менше 10), які були видані або опубліковані після 1 січня 2014 року; г) самостійні видання (на правах рукопису), які відповідають вищезазначеним пунктам.

3.14. Клас журі (майстер-клас).

3.15. Почесний клас.

4. Подача заявок на участь у виставці та подання експонатів

4.1. Заявки на участь у виставці експоненти подають на адресу Оргкомітету через уповноважених комісарів до 30 червня 2020 року або на електронну адресу: Адрес электронной почты защищен от спам-ботов. Для просмотра адреса в вашем браузере должен быть включен Javascript.. До заявки обов'язково додається титульний лист експонату з анотацією та планом, а також копія членського квитка АсФУ з відмітками про сплату внесків.

4.2. Після розгляду заявок виставковим комітетом та Оргкомітетом список експонентів з 15 липня 2020 року буде розміщено на сайтах Укрпошти та АсФУ.

4.3. Прийняті на виставку експонати необхідно доставити в Оргкомітет не пізніше 8 вересня 2020 поштою або особисто за адресою: м. Харків, 61052, площа Привокзальна, 2. Відповідальна особа: Фоменко Тетяна Борисівна, тел. +38 (097) 615-16-81.

4.4. Кожен експонат повинен мати титульний аркуш, на якому необхідно вказати назву експоната, прізвище та ім'я власника.

4.5. Філателістичні матеріали повинні бути надійно прикріплені до твердих експозиційних листів білого або жовтуватого кольору, а сам лист повинен бути захищений цупкою прозорою безбарвною плівкою (бажано Linder). У лівому нижньому куті аркуша на лицьовій стороні та в правому верхньому куті на зворотній стороні має бути вказаний його порядковий номер. Також на зворотній стороні потрібно вказати назву експоната, прізвище та адресу власника (олівцем).

4.6. План і анотацію експоната розміщують на титульному аркуші. Всі тексти на аркушах повинні бути українською мовою або однією із офіційних мов FІР (англійська, німецька, французька, російська).

4.7. Виставкові аркуші повинні бути вкладені в паперові конверти або теки за кількістю стендів (один стенд – 16 аркушів). На конверті або теці необхідно вказати номер стенду, назву експоната та номери аркушів у ньому. Розмір демонстраційної поверхні виставкового стенду 138х96 см.

4.8. Кожен експонент повинен надійно запакувати свій експонат та відправити його цінною посилкою із повідомленням про вручення, що надійде йому після отримання експоната Оргкомітетом.

4.9. Кожен експонат має супроводжуватися описом за встановленою формою у двох примірниках.

4.10. Експонати конкурсних класів повинні розміщуватись на: Класи 3.1.–3.4., 3.7.–3.12. на 5 стендах. Клас 3.5. (юнацька філателія): а) на 2–4 стендах; б) на 3–5 стендах; в) на 4–5 стендах. Клас 3.6. на одному стенді.

4.11. Експонати конкурсних класів, що отримали на попередніх Національних або ФІПівських виставках нагороду не нижче великої позолоченої медалі – на 8-ми стендах (128 аркушів).

4.12. Експонати, що не відповідають пунктам 4.10. та 4.11. цього Регламенту, до експонування та оцінки у конкурсних класах не допускаються.

4.13. Оргкомітет залишає за собою право виставляти експонати повністю, частково або зовсім не виставляти. Однак, всі експонати будуть подані для оцінки журі. При прийнятті рішення відносно обсягу демонстрації експоната перевага буде надана тому, котрий висвітлює грані та напрямки філателії Україні.

4.14. Оргкомітет рекомендує всім власникам експонатів застрахувати їх.

4.15. Оргкомітет несе відповідальність та вживає всіх необхідних заходів щодо охорони та збереження експонатів із моменту отримання до моменту відправки експоната власнику.

4.16. Витрати на доставку експоната в Оргкомітет несе його власник, а повернення здійснюється за рахунок Оргкомітету протягом трьох-чотирьох тижнів після завершення виставки. Експонати літературного класу не повертаються.

4.17. Без узгодження із Оргкомітетом експонат не може бути знятий із експозиції до закриття виставки. Під час роботи виставки не дозволяється вносити ніяких змін до експонату.

4.18. Експоненти - члени іноземних товариств філателістів доставляють та забирають свої експонати власноруч або комісаром.

5. Оцінка експонатів та нагороди виставки

5.1. Оцінку експонатів та присудження нагород здійснює суддівська колегія (журі), яку затверджує Оргкомітет за згодою колегії журі АсФУ.

5.2. Оцінка експонатів у конкурсних класах здійснюється відповідно до даного Регламенту та із урахування регламентів FІР.

5.3. Журі має право вносити зміни у заявлену класифікацію експонатів, переводячи їх у інший клас.

5.4. У кінці роботи виставки члени журі проводять зустрічі із зацікавленими експонентами, де роблять аналіз експонатів.

5.5. Ксерокопії експонатів, надісланих до Оргкомітету, журі не оцінює.

5.6. Для експонатів конкурсних класів, окрім класів 3.5. та 3.6. передбачені такі медалі: велика золота, золота, велика позолочена, позолочена, велика срібна, срібна, посріблена та бронзова. Для юнацького класу медалі рангу: велика позолочена, позолочена, велика срібна, срібна, бронзова. Для класу одностендових експонатів медалі рангу: золота, срібна та бронзова.

5.7. Кращий експонат виставки (експонат, який набере найбільшу кількість балів, але не менше 96) отримає Гран-прі виставки.

5.8. Кращий експонат за українською тематикою отримає Національний Гран-прі.

5.9. Для нагородження кращих експонатів передбачені спеціальні призи, надані різними організаціями, установами та окремими доброчинцями.

5.10. Кожен учасник безкоштовно отримає каталог виставки.

6. Заключні положення

6.1. Програма та час роботи виставки затверджується Оргкомітетом.

6.2. Відвідування виставки безкоштовне.

6.3. Підписуючи заявку на участь у виставці, експонент тим самим підтверджує, що ознайомлений із вимогами цього Регламенту та зобов'язується їх виконувати.

6.4. На території виставки приватним особам забороняється торгівля та обмін філателістичними матеріалами. Виключне право продажу мають АТ «Укрпошта» та інші об’єкти господарювання за письмовою згодою Оргкомітету.

6.5. Усі відвідувачі виставки зобов'язані дотримуватись правил правопорядку і вказівок служби охорони.

6.6. Всі інші питання, не врегульовані даним Регламентом, вирішуються Оргкомітетом виставки у робочому порядку.

                                                                                                                                                     Генеральний комісар виставки Віталій Кацман

 

 

Заявка на участие